BELGIË (België - Belgique)
 

Foto: de Grote Markt van Brussel   


  start  > nederlands > europa > belgië
 

» Achouffe
» Annevoie
» Bastenaken
» Bastogne
» Brugge
» Damme
» De Panne
» Diksmuide
» Dinant
» Doel
» Doornik
» Durbuy
» Grandmenil
» Houffalize
» Ieper
» La Roche en Ardenne
» Lissewege

» Ny
» Oostkerke
» Spontin
» Tournai
» Veurne
» Wéris
» Westvleteren
» Wibrin
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaatsen

   

   

   


 

Map van België

Je kan plaatsen zoeken via het overzicht aan de linkerkant of via de map hieronder.

 

Welkom in België. 

Wanneer je aan België denkt, dan denk je aan bier, frietjes en chocolade. Maar naast dit heeft het kleine landje een lange traditie van strips, is het het geboorteland van de saxofoon. Antwerpen is beroemd omwille van haar diamantcentrum, Brussel en Luik voor hun smakelijke wafels en Hasselt voor haar sterke jenever.  Er zijn heel wat leuke plekjes te ontdekken: van de zandstranden van de Noordzee tot de heuvels en bossen van de Ardennen.  De dorpen en steden hebben een rijke geschiedenis; sommige zijn er in geslaagd om hun historisch centrum intact te houden wat ze interessant maakt om te verkennen.  Hopelijk genieten jullie er van!


 

Laatste toevoegingen

België > Spontin
Het dorp Spontin is een deelgemeente van Yvoir en ligt in een vallei van het plateau van de Condroz.  Het is ontstaan aan een bocht van het riviertje de "Bocq", dat enkele kilometers verder ter hoogte van Yvoir in de Maas uitmondt.  Van oudsher waren landbouw en steenhouwen de belangrijkste nijverheden; een aantal (waarvan de meeste verlaten) steengroeven in de omgeving zijn daar nog blijvende getuigen van.  Er zijn een paar leuke bezienswaardigheden die het een zekere populariteit geven voor daguitstappen.

 

België > De Panne
De Panne is de meest zuid-westelijk gelegen badplaats in België en grenst aan Frankrijk.  Haar bezienswaardigheden beperken zich niet tot het strand alleen.  De Panne heeft een breed zandstrand en een brede zeedijk waar in de weekends en vakanties allerhande activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud (zoals een groot outdoor speelpark, carrousel, beachvolleybal, trips in zee met een amfibievoertuig,...). Doordat er geen golfbrekers op dit stuk van de Belgische kust liggen, is het strand ook gekend voor zeilwagensport.

 

België > Dinant
Het charmante stadje Dinant ligt geklemd tussen de rotsen en de Maas.  Het strekt zich uit langs de oevers van de rivier die gekleurd wordt door de vele terrasjes, restaurantjes en boten die in dit mooie kader varen.  Het mag dan wel klein zijn, maar Dinant is wel de geboorteplaats van één van de grootste zonen van België op muzikaal vlak: Adolphe Sax [Dinant verkennen].

 

België > Annevoie
Het kleine dorp Annevoie-Rouillon is een deelgemeente van de ook al niet gigantisch grote gemeente Anhée.  Het ligt in het dal van de Rouillonbeek, die uitmondt in de nabijgelegen Maas.  Annevoie is voornamelijk bekend omwille van haar kasteel en de tuinen, die tot één van de mooiste van België worden gerekend [Annevoie verkennen].

 

België > Doel
Doel  is het laatste Belgische dorp op de linker Scheldeoever en is vooral bekend omwille van de kerncentrale en het feit dat het op het punt staat om te verdwijnen.  Sinds een aantal jaren worden huizen en hoeves op Doels grondgebied stelselmatig afgebroken, wat Doel de niet benijdenswaardige naam van "ghost village" of spookdorp opleverde [Doel verkennen].

 

België > Lissewege
Dit plaatsje wordt ook wel het "witte dorp" genoemd, verwijzend naar de witgeschilderde huisjes die het zo fotogeniek maken.  Het dorp was zelfs verkozen tot één van de tien mooiste dorpen van Vlaanderen.  Lissewege is voornamelijk bekend voor twee uitzonderlijke bezienswaardigheden: de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking en de monumentale gotische tiendenschuur van de voormalige abdij van Ter Doest [Lissewege verkennen].

 

België > Brugge.
Door haar historisch centrum dat doorkruist wordt door verschillende kanalen heeft Brugge verschillende bijnamen verdiend zoals "het Venetië van het Noorden" of "Die Scone".  Brugge was culturele hoofdstad van Europa in 2002 en heeft verschillende inschrijvingen op de erfgoedlijst van Unesco (het belfort, het begijnhof en het historische stadscentrum) [Brugge verkennen].

 

 


 

 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid]. 

[sitemap]