BRUGGE
 

  Foto: Sint-Janshospitaal  


  start  > nederlands > europa > belgië > brugge > monumenten02
 

» Eten in Brugge

» Overnachten

» Uitgaan in Brugge

» Vaste evenementen

» Begijnhof
» Belfort en hallen
» Heilig Bloedkapel
» Prinsenhof
» Duinenabdij
» Brugse gildehuizen
» Godshuizen
» Jeruzalemkerk
» Natiehuizen
» Onze-Lieve-Vrouwekerk
» Poortersloge
» St-Annakerk
» St-Donaaskathedraal
» St-Janshospitaal
» St-Salvatorskathedraal
» Stadspoorten
» Stadhuis
» Windmolens van Brugge
» Volledig overzicht...

» Archeologie museum
» Brangwyn museum
» Brouwerij museum
» Chocolade museum
» Diamant museum
» Folklore museum
» Frietmuseum
» Groeninghe museum
» Guido Gezelle museum
» Halve Maan
» Kantmuseum
» Lampen museum
» Memling museum
» Museum Schone Kunsten
» Salvador Dali museum
» St-Janshuismolen
» St-Janshospitaal
» Volledig overzicht...


» Boterhuis
» Boudewijn Seapark
» Burg
» Kanalen (Reien)
» Coupure
» De Garre
» Grote Markt
» Historium
» Huidevettersplein
» Jan Van Eyckplein
» Minnewater
» Rozenhoedkaai
» Simon Stevinplein
» 't Zand
» Volledig overzicht.....


 

Overzicht van de monumenten in Brugge (pagina 2 van 2)

Weergave in willekeurige volgorde

Onze-Lieve-Vrouwekerk.  De slanke toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk domineert de Brugse skylines.  Met een hoogte van 122 m, is het het hoogste gebouw van Brugge en is het zelfs het op één na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. Naast grootte en de indrukwekkende gotische bouwstijl, is de kerk voornamelijk bekend als de begraafplaats van Maria van Bourgondië en het meesterwerk "Maria met Kind" van Michelangelo, waarvan beweerd wordt dat het het enige werk is van de meester dat Italië heeft verlaten gedurende zijn leven [meer informatie].

 

De stadspoorten van Brugge.  De stad heeft nog steeds vier van haar stadspoorten: Ezelpoort, Smedenpoort, Kruispoort en Gentpoort.  Ze werden op het einde van de 13e eeuw gebouwd als onderdeel van de tweede stadswallen rond Brugge.  De poorten aan de oostzijde van de stad waren robuster gebouwd dan deze aan de westzijde (de zijde aan de zee).  Ondanks het bevel van keizer Jozef II in 1782 om de stadspoorten allemaal af te breken, werden deze vier toch gespaard [meer informatie].

 

Sint-Salvatorskathedraal.  Nadat de voormalige Sint-Donaaskathedraal werd afgebroken in 1799, moest het bisdom Brugge op zoek naar een vervanger.  In 1834 werd Sint-Salvator gekozen om de nieuwe kathedraal te worden.  Sindsdien is het het belangrijkste religieuze gebouw van de stad.  De site gaat terug tot de 9e eeuw toen hier de eerste kerk gebouwd werd.  In haar huidige uiterlijk dateert de kerk grosso modo uit het einde van de 13e eeuw.  Het interieur en de schatkamer herbergen vele kostbare stukken.  Er is ook een museum [meer informatie].

 

De windmolens van Brugge Brugge heeft een rijke geschiedenis van windmolens.  wanneer de tweede stadswallen werden opgericht (einde van de 13e eeuw), werden er verschillende plaatsen voorzien voor de oprichting van molens.  Tegenwoordig staan nog vier molens op de wallen waarvan er één origineel uit Brugge komt.  De andere zijn afkomstig van andere plaatsen waar ze werden afgebroken en hier terug werden opgebouwd.  Twee zijn toegankelijk voor het publike en werden ingericht als museum [meer informatie].

 

Sint-Janshospitaal.  Met de stichting in de 12e eeuw is het hospitaal één van de oudste nog bestaande centra voor ziekenzorg in Europa.  De oudste delen van het complex dateert van de 13e en 14e eeuw en het bleef een werkend ziekenhuis tot in de jaren '70 van de vorige eeuw.  Tegenwoordig is er een museum in ondergebracht dat het leven in het ziekenhuis doorheen de eeuwen belicht en over één van de grootste meesters van de Vlaamse Primitieven: Hans Memling.  Als je een liefhebber van architectuur bent, neem dan je tijd om het monumentale dakgebinte eens te bekijken [meer informatie].

< Vorige pagina

 

 


» Hoe in Brugge geraken
» Transport, tours, links,...
» Map bezienswaardigheden

» Assebroek
» Brugge
» Dudzele
» Koolkerke
» Kristus Koning
» Lissewege
» Male
» Sint-Andries
» Sint-Jozef
» Sint-Kruis
» Sint-Michiels
» Sint-Pieters
» Zeebrugge
» Zwankendamme

 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].  

[sitemap]