Lissewege (Lissewege)
 

  Foto: interieur van de kerk  


  start  > nederlands > europa > belgiė > lissewege > onze-lieve-vrouw bezoeking
 

» Eten in Lissewege

» Overnachten

» Uit in Lissewege

» Vaste evenementen

» Onze-Lieve-Vrouwekerk
» Ter Doest abdij
» Volledig overzicht...

» Heiligenmuseum
» De Soete Paepe
» Volledig overzicht...


» Volledig overzicht...
 

 

 

 

 

Kerk van Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking

AlgemeenHet symbool bij uitstek van Lissewege is de kerk met zijn indrukwekkende platte toren. Ze ziet er veel te groot uit voor het relatief kleine dorp en torent hoog boven het polderlandschap uit. Ze is dan ook van heel ver al te zien en is beslist een bezoekje waard.

Beknopte geschiedenis.  Volgens een legende zou de kerk gebouwd zijn op de plaats waar vissers een beeld van Maria hadden gevonden. Hoewel het dorp bescheiden was in omvang, de kerk was en is dat zeker niet. Lissewege is van oudsher een stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. De constructie van de monumentale kerk zou kunnen gefinancierd zijn door de vele giften van deze pelgrims.

De kerk werd gebouwd tussen 1225 en 1275 in gotische stijl. Door een gebrek aan geld werd de toren echter nooit volledig afgewerkt. Het is dus een fabeltje dat de toren plat is omdat ze zou gediend hebben als vuurtoren. De pelgrims hadden hun eigen altaar (opgedragen aan Sint-Jacob) in de kerk. Gedurende de 80-jarige oorlog werd de kerk ernstig beschadigd (1586). Pas vanaf 1624 begon de wederopbouw. Recentelijk werd de kerk nog grondig gerestaureerd.

Adres: Onder de Toren

 


» Hoe in Lissewege geraken
» Transport, tours, links,...

» Assebroek
» Brugge
» Dudzele
» Koolkerke
» Kristus Koning
» Lissewege
» Male
» Sint-Andries
» Sint-Jozef
» Sint-Kruis
» Sint-Michiels
» Sint-Pieters
» Zeebrugge
» Zwankendamme

 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiėren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].   

[sitemap]