Lissewege (Lissewege)
 

  Foto: zicht op de oude pastorij     


  start  > nederlands > europa > belgië > lissewege > cultuur
 

» Eten in Lissewege

» Overnachten

» Uit in Lissewege

» Vaste evenementen

» Onze-Lieve-Vrouwekerk
» Ter Doest abdij
» Volledig overzicht...

» Heiligenmuseum
» De Soete Paepe
» Volledig overzicht...


» Volledig overzicht...


 

 

Cultureel Lissewege

HeiligenmuseumDe 19e eeuwse façade van de pastorij herbergt een ouder stuk van het gebouw dat gebouwd was in de 17e eeuw.  Tegenwoordig is het geen pastorij meer maar herbergt het de toeristische dienst en het heiligenmuseum.  Dit museum toont een collectie van heiligenbeelden.  Je kunt er meer leren over welke heilige voor welke doeleinden zoals ziektes werd aangeroepen en de symboliek van de attributen die de verschillende dragen.   
Adres: Oude Pastoriestraat 5 (achter de kerk)
Website: lissewege.be
.

De Soete Paepe.  Een "museum" voor de zoetekauw!  De Soete Paepe is een snoepwinkeltje dat is ingericht zoals het er honderd jaar geleden zou uitgezien hebben en je kunt er natuurlijk ook traditioneel snoepgoed kopen. 
Adres: Walram Romboudtstraat 7
Website: desoetepaepe.be.

Monument voor Willem van Saeftinghe.  Willem van Saeftinghe was een lekenbroeder van de abdij van Ter Doest.  In de Guldensporenslag (1302) vocht hij aan de zijde van Vlaanderen tegen het leger van de koning van Frankrijk.  Hij wordt aanzien als een van de helden van de slag.  Er is een monument voor hem opgericht op de markt voor de kerk.

 

 

 


» Hoe in Lissewege geraken
» Transport, tours, links,...

» Assebroek
» Brugge
» Dudzele
» Koolkerke
» Kristus Koning
» Lissewege
» Male
» Sint-Andries
» Sint-Jozef
» Sint-Kruis
» Sint-Michiels
» Sint-Pieters
» Zeebrugge
» Zwankendamme

 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].     

[sitemap]