Lissewege (Lissewege)
 

  Foto: de polders rond Lissewege


  start  > nederlands > europa > belgiė > lissewege > diverse bezienswaardigheden
 

» Eten in Lissewege

» Overnachten

» Uit in Lissewege

» Vaste evenementen

» Onze-Lieve-Vrouwekerk
» Ter Doest abdij
» Volledig overzicht...

» Heiligenmuseum
» De Soete Paepe
» Volledig overzicht...


» Volledig overzicht... 

Andere bezienswaardigheden in Lissewege

Lisseweegs Vaartje Dit smalle kanaal dat het dorp doorkruist verbond het dorp vroeger met Brugge en met de zee.  Het werd gebruikt voor het aanvoeren van materiaal (zoals de natuurstenen die gebruikt werden voor de bouw van de kerk) voor het dorp en als lokale handelsroute.   

TreinstationHet station van Lissewege is een typisch voorbeeld van de stations die op het einde van de 19e en begin 20e eeuw werden gebouwd door de Belgische Spoorwegmaatschappij.  Het werd recent gerestaureerd maar heeft niet langer de functie als station. Let wel: er is hier nog steeds een stop voor de trein tussen Brugge en Zeebrugge.

De PoldersLissewege is een typisch polderdorp dat omgeven is door de vlakke, vruchtbare, groene polders die ooit werden gewonnen op de zee.  Het is een ideaal terrein voor wandelingen of fietstochten. 


» Hoe in Lissewege geraken
» Transport, tours, links,...

» Assebroek
» Brugge
» Dudzele
» Koolkerke
» Kristus Koning
» Lissewege
» Male
» Sint-Andries
» Sint-Jozef
» Sint-Kruis
» Sint-Michiels
» Sint-Pieters
» Zeebrugge
» Zwankendamme

 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiėren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].     

[sitemap]