Napels
 

  Foto: Piazza Plebiscito    


  start  > nederlands > europa > italie > campanie > napels > cultuur > museo archeologico
 

» Duomo
» Santa Chiarakerk
» Castel dell 'Ovo
» Castel Nuovo
» Palazzo Reale
» Meer...

» Museo Archeologico Naz.
» Museo Appartamento reale
» Meer...

» Ondergronds Napels
» Kerststallen
» Historisch centrum
» Gesluierde Christus
» Pulcinella
» Meer...
 
 

Het Nationaal Archeologisch museum van Napels

Dit museum is het bekendste van de stad.  Het bevindt zich in een 16e eeuws militair gebouw dat later omgebouwd werd voor de universiteit.  Toen de universiteit verhuisde, werd er onder toedoen van Ferdinand IV in 1777 het museum in gehuisvest.

Het museum heeft verschillende verdiepen met een aantal topwerken zoals het mozaļek "de Slag van Alexander", waarin de Griekse Alexander de Grote het opneemt tegen de Perzische koning Darius III.  Daarnaast kun je er verschillende fresco's uit onder andere Pompeļ, de buste van Seneca uit Herculaneum en de Hercules uit de Farnese collectie bewonderen.  De meest tot de verbeelding sprekende zaal is ongetwijfeld de "Salone della Meridiana" die ingericht is als een gigantische zonnewijzer met tekenen van de dierenriem (op de vloer).  Van een recentere datum maar daarom niet minder indrukwekkend is de grote maquette van Pompeļ.

Indeling.  Op -1: Egyptische en epigrafische collectie met onder andere sarcofagen, mummies, canopen en beelden.  Gelijkvloers: beelden en sierraden uit de Farnese collectie.  Op 1: mozaļeken, munten, medailles en de geheime kamer.  Op 2: vondsten uit de Villa dei Papiri (Herculaneum), fresco's uit onder andere Pompeļ, de tempel van Isis (Pompeļ) en andere.

Meer info: www.museoarcheologicodinapoli.it

 

 

       


» Hoe in Napels geraken
» Transport, tours,...
» Map bezienswaardigheden
» Links
 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiėren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].   

[sitemap]