Dinant
 

  Foto: grot "la Merveilleuse"    


  start  > nederlands > europa > belgië > dinant > divers > la merveilleuse
 

» Citadel
» Collegiale kerk
» Abdij van Leffe
» Stadhuis
» Porte Saint-Martin
» Klooster van de Capucijnen
» Martelarenmonument
» Volledig overzicht...

» Huis van Adolphe Sax
» Huis van de Pataphonie
» Museum citadel
» Volledig overzicht ...

» Grot "la Merveilleuse"
» Rots Bayard
» Maas
» Kabelbaan
» Pont Charles de Gaulle
» Volledig overzicht ...


 

Grot "La Merveilleuse"

Deze grot werd in 1904 per toeval ontdekt tijdens werken aan de toenmalige buurtspoorlijn.  Vrij vlug werd de grot ingericht om bezoekers te kunnen ontvangen en kreeg ze de naam "la merveilleuse" mee.  De grot is gemaakt door een ondergronds riviertje en bestaat uit verschillende kamers en gangen die de kamers met elkaar verbinden.  Ze is verlicht waardoor je een goed zicht hebt op de stalactieten, stalagmieten en versteende watervallen.  Op het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft de grot nog gediend als schuilplaats voor burgers totdat Dinant door geallieerden was bevrijd.

Door de verzorgde geplaveide paden en trappen verliest de grot misschien wel wat van haar natuurlijke karakter maar aan de andere kant is ze wel heel toegankelijk.  Je mag de grot niet alleen in; een gids verzorgt de rondleiding die een klein uurtje duurt.  Je hebt geen speciaal schoeisel nodig maar hou er wel rekening mee dat de temperatuur er het jaar rond ongeveer 12 ŕ 13 °C is.  Suggestie: ook leuk om met kids te toen.

Aan de in/uitgang is er een winkeltje en een drankgelegenheid.  De grot bevindt zich op wandelafstand van het station van Dinant, maar er is een ruime parking voor wie met de wagen komt.

 


» Hoe in Dinant geraken
» Transport, tours, links,...
» Kaart van Dinant.

» Anseremme
» Bouvignes-sur-Meuse 
» Dinant
» Dréhance 
» Falmagne
» Falmignoul 
» Furfooz 
» Lisogne
» Thynes
» Sorinnes
» Foy-Notre-Dame 

 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].    

[sitemap]