Dinant
 

  Foto: kabelbaan naar de citadel  


  start  > nederlands > europa > belgië > dinant > diverse bezienswaardigheden
 

» Citadel
» Collegiale kerk
» Abdij van Leffe
» Stadhuis
» Porte Saint-Martin
» Klooster van de Capucijnen
» Martelarenmonument
» Volledig overzicht...

» Huis van Adolphe Sax
» Huis van de Pataphonie
» Museum citadel
» Volledig overzicht ...

» Grot "la Merveilleuse"
» Rots Bayard
» Maas
» Kabelbaan
» Pont Charles de Gaulle
» Volledig overzicht ...


 

 

Andere bezienswaardigheden in Dinant

Rots Bayard.  De mythische rots Bayard is een monolytische piek die nauwelijks een paar meter los staat van het plateau. Volgens de legende werd de rots gevormd door het paard Bayard toen het op de vlucht was voor het leger van Karel de Grote.  Met één slag van zijn hoef splitste het paard de rots af van het plateau... aldus de legende.  De opening is zo nauw dat de weg hier in twee splitst om langs weerszijden te kunnen passeren.

 

MaasDe Maas was en is nog steeds één van de machtigste en belangrijkste rivieren van België.  In vroegere tijden was ze onontbeerlijk voor het vervoer van mens en materiaal, toen de rivier de enige manier was om vervoer over lange afstand en in grote hoeveelheden op een behoorlijke en snelle manier te transporteren.  Tegenwoordig dient de rivier ook meer toeristische doeleinden: plezierboten en rondvaarten op de zogenaamde 'croisières".

 

Grot "la Merveilleuse".  Deze grot werd in 1904 per toeval ontdekt tijdens werken aan een toenmalige buurtspoorlijn.  Vrij vlug werd de grot ingericht om bezoekers te kunnen ontvangen.  Door de verzorgde geplaveide paden en trappen is ze heel toegankelijk [meer info].

 

Kabelbaan.  De kabelbaan is een snel alternatief voor wie de treden naar de citadel niet ziet zitten.  De ingang is rechts van de kerk.  Je hebt er een mooi uitzicht op de kerk en de stad.

 

Pont Charles de Gaulle.  Dit was altijd al een belangrijke oversteekplaats van de Maas en een echte brug werd al in de 9e eeuw vermeld.  Door de eeuwen heen werd de brug geregeld vernield en heropgebouwd.  De brug heeft ook een diepere betekenis dan een oversteekplaats.  In 1466 werden van op de brug 800 burgers uit Dinant op bevel van Karel de Stoute 2-aan-2 gebonden in de rivier geworpen.  De huidige brug is opgedragen aan Charles de Gaulle, die in 1914 in Dinant gewond raakte bij de verdediging van de stad.  Er staat een standbeeld van de generaal op de linkeroever.

 


» Hoe in Dinant geraken
» Transport, tours, links,...
» Kaart van Dinant

» Anseremme
» Bouvignes-sur-Meuse 
» Dinant
» Dréhance 
» Falmagne
» Falmignoul 
» Furfooz 
» Lisogne
» Thynes
» Sorinnes
» Foy-Notre-Dame 

 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].  

[sitemap]