El Nido
 

Foto: toegang naar de Big Lagoon   


  start  > nederlands > azi > filipijnen > el nido > natuur
 

Small Lagoon
Big Lagoon
Secret Lagoon
Grotten
Meer...


Stranden
Duiken en snorkelen
Island hopping
Andere activiteiten
Meer...


Verborgen strand in de Bacuit Archipel
 

 

 

 

Natuurlijke bezienswaardigheden rond El Nido

Small Lagoon.  Op het eiland Miniloc bevinden zich een aantal schitterende lagunes.  En van die lagunes heet de "Small Lagoon".  Je kan de lagune in zwemmen via een opening tussen de rotsen.  Dit is ook een populaire plek voor kajakkers.  Het zicht met de hoge wanden en het kristalheldere water is adembenemend.  Het kan in deze baai jammer genoeg wel een beetje druk zijn.  Als je foto's wil nemen, neem dan een waterdichte camera of casing mee.  Het is geen slecht idee om iets te dragen om je voeten te beschermen (slippers, zwemboots).

Big LagoonDe toegangsweg naar de "Big Lagoon" op het eiland Miniloc is ronduit indrukwekkend.  Eerst zul je merken dat het water ondieper wordt, dan moet je bangka door de ingang tussen hoge bijna vertikale rotswanden om uiteindelijk in de baai zelf aan te komen.  Werkelijk verbluffend; woorden schieten te kort om het te beschrijven. 

Secret LagoonDeze erg kleine lagune bevindt zich ook op het eiland Miniloc.  Je kunt er enkel geraken door een smalle doorgand in de rotsen.  Eens je je door dit gat hebt gewurmd, zul je zien dat je omringd bent door hoge wanden.  Het voelt alsof je je op de bodem van een grote waterput bevindt.  Als je foto's wil nemen dan is een waterdichte camera of casing een must.

Grotten.  In de rotsformaties rond El Nido bevinden zich talrijke grotten (ook op de eilanden).  In een aantal van die grotten nestelen de zwaluwen die eetbare nesten maken waar Chinezen zo verzot op zijn.  De bekendste grot is ongetwijfeld "cathedral cave", die haar naam te danken heeft aan haar vorm.

Andere.  Als je iets anders wil dan de eilanden bezoeken, dan kun je ook nog trekking doen in de wouden op het hoofdeiland waar je grotten en watervallen kunt vinden.  Doe dit niet zonder gids.

Foto 1 (links): de Small Lagoon
Foto 2 (rechts): de Big Lagoon

 


Hoe in El Nido geraken
Transport, tours, links,..

 

xplorengo.com.  Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid]. 

[sitemap]