El Nido
 

Foto: toegang naar de Big Lagoon   


» Small Lagoon
» Big Lagoon
» Secret Lagoon
» Grotten
» Meer...


» Stranden
» Duiken en snorkelen
» Island hopping
» Andere activiteiten
» Meer...


Verborgen strand in de Bacuit Archipel
 

Algemene informatie over El Nido

Hoe El Nido bereiken.  Als je tijd te veel hebt en het niet erg vindt om uren op zee te spenderen, dan kun je naar El Nido varen.  Er is een regelmatige verbinding tussen El Nido en Coron.

Via El Nido airport. El Nido heeft een luchthaven (Lio Airport) die op een paar kilometer van het stadje ligt.  Die luchthaven is echter niet heel groot en enkel kleinere vliegtuigen kunnen er landen.  Bovendien zijn de vluchten op deze luchthaven hoofdzakelijk gereserveerd voor de klanten van de luxe resorts.  Als je geluk hebt en er plaatsen vrij zijn op deze vluchten, dan kun je die boeken ook als je geen gast bent in één van die resorts.  Er zijn vluchten vanuit Manilla en Cebu.

Via Puerto Princesa.  De meeste reizigers landen op Palawan via de hoofdplaats, Puerto Princesa.  De meeste Filipijnse luchtvaartmaatschappijen vliegen op deze bestemming en het is bovendien een goedkoper alternatief dan Lio Airport.  Vanuit Puerto Princesa kun je een minivan (sneller) of een bus (goedkoper) nemen richting El Nido.  Afhankelijk van je keuze moet je rekenen op 5 tot 7 uur om je eindbestemming te bereiken.  De weg is vrij goed naar Filipijnse normen.

Transport en tours.  Zoals overal in de Filipijnen, zijn tricycles het meest gangbare vervoermiddel voor korte afstanden.  Voor langere afstanden kun je een minivan nemen.  Tours kun je boeken in El Nido of in je resort.  De "Island Hopping" tours zijn het meest populair.  De standaard tours worden door alle operators aangeboden maar je kunt ook een privé tour laten samenstellen.  Als je op een duiktour gaat, dan zul je (tussen de duiken door) ook een aantal van de plaatsen zien die op de island hopping tours worden bezocht. 

Links.
Nog geen links [submit a link]

Foto: de weg van Puerto Princesa naar El Nido

 


» Hoe in El Nido geraken
» Transport, tours, links,..

 

© xplorengo.com.  Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].

[sitemap]