De Panne
 

  Foto: Nostalgisch Media Museum


  start  > nederlands > europa > belgië > de panne > cultuur
 

» Overnachten

» Vaste evenementen

» De Nachtegaal
» Calmeynbos
» Oosthoekduinen
» De Westhoek
» Houtsaegersduinen
» Overzicht...

» Monument Leopold I
» Militair kerkhof
» Sint-Pieterskerk
» WOI sporen
» Tuinwijk
» Volledig overzicht...

» Trammuseum
» Nostalgisch Media Museum
» Scharbiellie
» Volledig overzicht...

 

 

Cultureel De Panne

Trammuseum.  Al bij het begin van het ontstaan van de badplaats op het einde van de 19e eeuw werd openbaar vervoer ingelegd tussen het treinstation van Adinkerke en De Panne.  In 1901 kwam er de tram, eerst een paardentram, later een stoomtram en uiteindelijk de elektrische tram.  In de oude stelplaats van De Panne worden nu nog met veel zorg een aantal oude tramstellen onderhouden en worden er ook gerestaureerd.  Je kan ze bekijken gedurende de weekends in juli en augustus en op speciale gelegenheden.  Op die dagen worden ook ritten gedaan met de historische trams.
Adres: Loskaai 15, De Panne
Website: www.ttonoordzee.be en www.tramdestijds.be
   

 

Nostalgisch Media MuseumEen collectie radio's, tv's, projectoren, telefoons,... om u tegen te zeggen, dat is het Nostalgisch Media Museum.  Dit museum is het resultaat van een privéverzameling van allerhande audiovisueel materiaal die een periode van meer dan 100 jaar overschrijdt.  Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het er.  De uitbaters geven graag tekst en uitleg.  Heel leuk, origineel, educatief en verrassend museum.  Enkel open de laatste zaterdagnamiddag van iedere maand. 
Adres: Zonnebloemweg 35, De Panne
Website: www.nostalgischmediamuseum.be
.

 

Cultuurhuis Scharbiellie en tentoonstelling Oceanische kunstScharbiellie is de naam van het cultuurhuis van De Panne dat naast tijdelijke tentoonstellingen ook een permanente tentoonstelling heeft van Oceanische kunst, afkomstig van een privécollectie.
Adres: Kasteelstraat 34, De Panne
Website: www.depanne.be  

 

Iets toe te voegen?  Mail naar xplorengo@gmail.com

 


» Hoe in De Panne geraken
» Transport, tours, links,...

» Adinkerke
» De Panne

 


 
 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].  

[sitemap]