Doel
 

  Foto: de molen van Doel vanop de Scheldedijk met de kerncentrale op de achtergrond


  start  > nederlands > europa > belgië > doel > monumenten
 

» Hooghuis
» Molen
» Kerk
» Volledig overzicht...

» Scheldeoever
» Haven
» Kerncentrale
» Volledig overzicht...
 

 

 

 

 

Monumenten in Doel

Hooghuis.  Het Hooghuis is het oudste gebouw van het dorp en werd gebouwd in 1613-1614 in opdracht van het Polderbestuur.   Doordat het eigendom is geweest van de familie Brandt, wordt het ook gelinkt aan Rubens.  Het is een beschermd monument en bezit nog een aantal originele elementen.  Bij de aanleg van het Saeftinghedok, zou het huis herbouwd worden op een andere locatie.
Adres: Hooghuisstraat 8, Doel

 

 

Molen.  De molen van Doel werd gebouwd in 1613-1614 tijdens het 12-jarige bestand, toen ook het dorp planmatig werd aangelegd.  Het was toen al een stenen molen, wat het één van de oudste stenen molens van het land maakt.  Hij werd gerestaureerd in 1958 en deed daarna dienst als horeca-uitbating.  Bij de aanleg van het Saeftinghedok, zou de molen herbouwd worden op een andere locatie.
Adres: Scheldemolenstraat 6, Doel

 

Kerk.  De Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk werd gebouwd tussen 1851-1854.  Door verzakkingen moest ze tijdelijk gesloten worden in 1984, maar werd terug opengesteld na restauratiewerken.  Het orgel is beschermd als monument.
Adres: Hooghuisstraat, Doel

 

 

 

 

 

 


» Hoe in Doel geraken
» Links

» Beveren
» Doel
» Haasdonk
» Kallo
» Kieldrecht
» Melsele
» Prosperpolder
» Verrebroek
» Vrasene

 


 
 

© xplorengo.com.  Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].    

[sitemap]