Doel
 

  Foto: de molen van Doel vanop de Scheldedijk met de kerncentrale op de achtergrond


  start  > nederlands > europa > belgiė > doel > divers
 

» Hooghuis
» Molen
» Kerk
» Volledig overzicht...

» Scheldeoever
» Haven
» Kerncentrale
» Volledig overzicht...
 

 

 

 

 

Diverse bezienswaardigheden in Doel

Haven.  Het kleine haventje van Doel wordt voornamelijk nog gebruikt als jachthaven en is het decor van de jaarlijkse Scheldewijding die in augustus plaatsvindt.

 

Scheldeoever.  De brede dijk aan de Schelde geeft een mooi zicht op de polders en het dorp aan de ene kant en de haven en Fort Lillo aan de andere kant.

 

   

Kerncentrale.  De koeltorens van de kerncentrale zijn ongetwijfeld het meest beeldbepalend voor het polderdorp.  De site ligt ten noorden van Doel, dicht tegen de Nederlandse grens.  Ze bestaat uit vier reactoren, waarvan de eerste in 1975 in gebruik werd genomen en de laatste in 1985.  Er is een informatiecentrum ingericht dat te bezoeken is [website].

 

 

 


» Hoe in Doel geraken
» Links

» Beveren
» Doel
» Haasdonk
» Kallo
» Kieldrecht
» Melsele
» Prosperpolder
» Verrebroek
» Vrasene

 


 
 

© xplorengo.com.  Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiėren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].  

[sitemap]