POLEN
 

    Foto: de lakenhallen op Rynok Glowny (Krakau)   


  start  > nederlands > europa > polen
 

» Krakau

» Wieliczka
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaatsen zoeken

Je kan plaatsen zoeken via het overzicht aan de linkerkant of via de map hieronder [map in opbouw]

 

Laatste toevoegingen

Wieliczka en de zoutmijnen.  De mijnen zijn een echt ondergronds wonder.  Op een steenworp van Krakau, ligt één van Unesco's diepste erfgoed sites: de Wieliczka zoutmijnen.  Ontdek de wereld onder de oppervlakte en laat je verbazen door de artistieke meesterwerken die uit het zout werden gehouwen door de mijnwerkers gedurende de  eeuwen dat de mijn reeds in werking is [Wieliczka verkennen].

 

Krakau
Krakau wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en is wellicht de meest toeristische van alle Poolse steden.  Dit wordt heel duidelijk wanneer je het oude stadscentrum bezoekt: je kunt niet naast de toeristentreintjes, koetsen en reisagentschappen kijken die dagelijks klaar staan voor de duizenden bezoekers.  Omdat de stad miraculeus gespaard werd van de vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft het zijn historische karakter bewaard.  In 1978 werd het al uitgeroepen tot Werelderfgoed door Unesco [Krakau verkennen].

 

 

 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid]. 

[sitemap]