Dresden
 

 Foto: Verkehrsmuseum Dresden     


  start  > nederlands > europa > duitsland > dresden >  cultuur01
 

» Vaste evenementen

» Residenzschloss
» Hofkirche
» Semperoper
» Zwinger
» Kreuzkirche
» Frauenkirche
» Albertinum
» Kunstakademie
» Fürstenzug en Johanneum
» Dreikönigskirche
» Volledig overzicht...

» Parkeisenbahn
» Festung Dresden
» Gemäldegal. Alte Meister
» Grünes Gewölbe
» Kupfertisch Kabinett
» Mathem. Physikaler salon
» Münzkabinett
» Porzellansammlung
» Verkehrsmuseum
» VW Gläserne Manufaktur
» Volledig overzicht...


» Brühlsche Terrasse
» Goldener Reiter
» Grosse Garten
» Dampfschiffe
» Elbe
» Volledig overzicht... 

Cultuur in Dresden (pagina 1 van 2)

Overzicht in willekeurige volgorde.

Parkeisenbahn.  Een aanrader voor een uitstapje met kinderen is de smalspoorweg van Dresden.  Verschillende minitreintjes waaronder twee stoomlocomotiefjes doorkruisen de prachtige "Grosse Garten", het grootste stadspark.  En niet enkel de treintjes zijn klein want het treinpersoneel bestaat grotendeels uit kinderen.  Er zijn verschillende stationnetjes waar je kunt op- of afstappen.  Het volledige traject is een kleine 6 km lang en de rit duurt ongeveer 30 minuten. 
Adres: Grosse Garten
Website: www.dresdner-parkeisenbahn.de (enkel in Duits of Engels)

 

Festung DresdenEen buitenbeentje in de stad is de "Festung Dresden".  Dit zijn de enige overblijfselen van de vesting die rond de stad werd gebouwd tussen 1545 en 1555.  Ze bevinden zich onder de Brühlse terrassen die in het midden van de 18e eeuw boven op de vesting werden gebouwd.  De kazematten zijn toegankelijk gemaakt voor het publiek en tonen één van de oudste stukjes Dresden.
Adres: Brühlse Terrasse (tussen het Albertinum en de Kunstacademie)
Website: www.festung-dresden.de (enkel in Duits of Engels)

 

Verkehrsmuseum.  Het transportmuseum bevindt zich in één van de belangrijke historische monumenten in de Altstadt: het Johanneum, de voormalige stallingen van de vorst.  Het belicht verschillende aspecten van het verkeer door de jaren heen: vervoer over de weg, via het spoor, in de lucht of over het water.  Het is tegelijk een educatief en interactief museum met een gevarieerd aanbod voor jong en oud [meer info].
Adres: Neumarkt

 

Porzellansammlung.  Porselein was heel belangrijk voor Sachsen; toen in 1708 de Europese variant door Böttger werd uitgevonden, werd een fabriek uitgebouwd in het kasteel van Meissen.  Hiermee was het beroemde "Meissner Porzellan" geboren.  De uitgebreide verzameling porselein die tentoongesteld wordt in het Zwinger is het werk van Augustus de Sterke en bestaat uit porcelein uit Meissen, Japan en China.  Naast borden en vazen zijn er ook kunstig vervaardigde porceleinen vogels, honden,... te bewonderen.
Adres: Zwinger paleis
Website: www.skd.museum.de (niet in het Nederlands beschikbaar)

 

Gläserne Manufaktur.  De glazen autofabriek van VW is iets heel speciaals.  Het is gevestigd in een modern gebouw dat vrijwel volledig in glas is en... het staat midden in de stad.  Ook binnenin is alles transparant; je kijkt er zo binnen in de assemblageruimte waar topmodellen van VW en Bentley worden afgewerkt in wat het concept is van een ideale fabriek.  Er is een expositieruimte en rondleidingen zijn mogelijk.  Een tip voor liefhebbers van techniek en auto's [meer info].
Adres: Lennéstrasse 1

 

Volgende pagina >

 


» Hoe in Dresden geraken
» Transport, tours, links,...

» Dresden
» Loschwitz

 

© xplorengo.com. Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid].    

[sitemap]