Sagada
 

Foto: het kleine stadje Sagada   


  start  > nederlands > azië > filipijnen > sagada
 

» Echo Valley
» Kiltepan Hill
» Meer


» Hangende doodskisten
» Terrassen en rijstvelden
» Beziensw. in Sagada zelf
» Meer


Foto: doodskisten in een grafgrot


 

 


 

 

 

 

 

 

 

Sagada

Algemeen.  Wanneer je een beetje vertrouwd bent met de Filipijnen en het tropische klimaat dat er heerst, zou je niet verwachten dat er daar plaatsen zijn waar er naaldbomen groeien. En toch, deze plaatsen bestaan hoog in de Cordillera bergen van Luzon.  Sagada is zo'n plek; een klein stadje gelegen in een vallei in de zogeheten "mountain province".  Het is hier koeler en ideaal voor het verbouwen van fruit en groenten die een meer gematigd klimaat vereisen.  De voornaamste teelt hier zijn geen bananen of mango's, maar wel tomaten, koffie, aardappelen, aardbeien, perziken, appels enz.

Dat klinkt allemaal lekker maar dat is uiteraard niet de voornaamste reden waarom Sagada zo gekend is.  Nee, Sagada is beroemd omwille van een eeuwenoude traditie van de inheemse bevolking: de manier waarop ze hun doden "begraven".  Ofwel hingen ze de doodskisten aan een steile rotswand ofwel werden ze in grotten gestapeld in de bergen.

Het stadje is erg klein en rustig, iets wat je onmiddellijk zal opvallen wanneer je al op andere plaatsen in het land bent geweest.  Naast de doodskisten zijn er nog andere bezienswaardigheden en activiteiten te doen in Sagada die met de natuur te maken hebben: wandelen, watervallen, grotten,...

Hoe in Sagada geraken.  De meest gangbare manier om in Sagada te geraken is via Baguio.  Daar kun je een bus nemen die je naar het stadje brengt.  Sagada is een vrij afgelegen plaats en om er te raken moet je door het hooggebergte.  De streek wordt geregeld geplaagd door landverschuivingen en het onderhoud van de weg is vrij rudimentair waardoor het één van de gevaarlijkste routes van het land is.  Maar geen nood, de chauffeurs hebben veel ervaring ;-).  Afhankelijk van de staat van de weg zal de rit op z'n minst 5 uren in beslag nemen.  Een alternatieve route is via Banaue.  Eerst moet je een bus nemen naar Banaue vanwaar je een jeepney kan nemen naar Sagada.  Deze route is ingewikkelder en je zal er ook langer over doen om op je bestemming te raken.

Tours.   Er zijn verschillende wandel- en trekkingroutes in de omgeving.  In de toeristische dienst kun je alle mogelijkheden bekijken.  Als je de bergen in trekt of als je de grotten wil verkennen, vergeet je dan niet te registreren en een gids te reserveren (verplicht).

Links.
Nog geen links [een link doorgeven]

Foto 1: De kerk van Sagada
Foto 2: bus op de weg naar Sagada

 


» Hoe in Sagada geraken
» Transport, tours, links,..

 

© xplorengo.com.  Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiëren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid]. 

[sitemap]