Azi
 

Foto: White Beach op Boracay   


Eten op Boracay

Overnachten

Uitgaan op Boracay

Cultuur en monumenten

Stranden
Activiteiten
Duiken
Mount Luho
Ariel's Point cliff jumping


Foto: feestelijke sfeer op Boracay

 


Foto: koraal voor de kust van Boracay, een natuurlijke onderwaterschat

 

Algemene informatie over Boracay

Hoe in Boracay raken?  Je kunt er per boot geraken maar afhankelijk van je vertrekpunt kan dat heel tijdrovend zijn.  Over het algemeen wordt het vliegtuig genomen; het is ongeveer een uur vliegen van Manilla naar Panay, het grote eiland naast Boracay (Boracay is te klein voor een vliegveld).  Voor Boracay wordt op twee vliegvelden gevlogen: Caticlan en Kalibo.

Vlucht via Kalibo (Kalibo International Airport): dit is de grootste van de twee luchthavens en ontvangt zelfs enkele internationale vluchten rechtstreeks (zonder via Manilla te gaan).  Eenmaal aangekomen op Kalibo, moet je je naar de haven van Caticlan begeven waar je de overzetboot kunt nemen naar Boracay.  De trip van Kalibo naar Caticlan duurt ongeveer twee uur en kun je doen via bus, minivan of taxi.

Vlucht via Caticlan (G. Ramos Airport of ook wel Boracay Airport genoemd): dit is een kleine luchthaven voor binnenlandse vluchten.  Er wordt dan ook enkel met kleine vliegtuigen op gevlogen.  Deze luchthaven bevindt zich net naast de haven van Caticlan.  Je kunt je eventueel naar de haven verplaatsen met een tricycle.

Overzetboot van Caticlan (Caticlan Jetty Port) naar Boracay: als je nog geen ticket hebt voor de overtocht, kun je dit in het ticket office aankopen.  Hou er rekening mee dat je naast je ticket ook nog een "environmental fee" en een "terminal fee" betalen.  Na de korte overtocht kom je aan op de zuidkant van Boracay.  Van daaruit kun je via tricycle of minivan naar je eindbestemming.  

Zich verplaatsen op Boracay.  Het eiland is niet groot, je kan alles eigenlijk makkelijk te voet doen.  Wie wil kan ook een fiets of een motor huren.  Tricycles zijn het meest gebruikte vervoermiddel.  Sommige tricycle chauffeurs durven goed doorrekenen aan nietsvermoedende toeristen, zorg er dus voor dat je een duidelijke afspraak hebt over de prijs voor je instapt.  Hou er ook rekening mee dat tricycles niet toegestaan zijn op de boulevard van White Beach, dus schrik niet als je ze afzetten op de hoofdweg in plaats van op het strand.

Tours.  Er is behoorlijk wat variatie in de tours die aangeboden worden, gaande van island hopping, adventure tours en watersport arrangementen tot sunset sailing trips.  Er zijn heel wat agentschappen en bureautjes die trips aanbieden.  Neem de tijd om eens rond te kijken en te vergelijken voor de beste deals.  Let op voor oplichters.

Dienst toerismeEen toeristische dienst is geen evidentie in de Filipijnen.  Boracay is n van de weinige plaatsen in het land dat wel een "tourist center" heeft.  Het bevindt zich aan de promenade van White Beach, halfweg tussen Boat Station 2 en 3.  Je kan het eigenlijk niet missen. 

Links.
- http://www.touristcenter.com.ph/philippines/corporate/tcc_boracay.html: website Tourist Center Boracay.


Hoe in Boracay geraken
Transport, tours, links,..

 

xplorengo.com.  Het is niet toegelaten om tekst, foto's of illustraties te gebruiken, te kopiren of te verspreiden in gelijk welke vorm zonder onze geschreven toestemming.  Alle foto's zijn van de hand van Hendrik De Leyn tenzij anders vermeld en vallen eveneens onder de wet op de auteursrechten.  [Contact information] [Privacy en cookiebeleid]. 

[sitemap]